30/4: Miniretreat: Yoga, ayurveda och matlagning

, , , , ,
Varmt välkommen till en härlig, närande och återhämtande heldag med yoga, ayurvedisk matlagning och föreläsningar om ayurveda och ayurveda stress management!

Dagen börjar med ett enkelt, grundande yogapass tillsammans med Tia. Yogapasset passar alla doshor och nivåer. Efter det äter vi ayurvedisk frukost tillsammans.

I den första föreläsningen får du lära dig om grunderna i ayurveda. Tia berättar om de tre doshorna vata, pitta och kapha, och hur du känner igen balans och obalans i dig själv. Vi gör ett test tillsammans som visar vad du har för obalans just nu, och pratar om kost och livsstil som balanserar doshorna.

Den ayurvediska lunchen lagar vi tillsammans under ledning av ayurvediska Dr Tejal, samtidigt som vi får lära oss hur vi lagar en balanserande måltid för alla tre doshorna, vilka kryddor vi kan använda för att vår måltid ska bli så hälsosam (och god) som möjligt för oss.

Tejal håller också i föreläsningen efter lunch, där pratar hon om stress, hur stress påverkar oss och hur vi kan hantera stress med ayurveda.

Vi avslutar dagen med en ayurvedisk yogic sleep (yoga nidra) med Tia.

Recept från dagens lunch får du med dig hem, liksom en lista på kryddor och deras effekter på de olika doshorna.

Varmt välkommen till en påfyllande och härlig dag!

 

MER INFO OM DAGEN

När: 30 april 2022 kl 9.30-16.30

Var: Någonstans i Stockholmsområdet, låt oss återkomma om exakt lokalisering

Pris: 1 950 kr (betalande medlemmar på Tillsammansmedtia.se har alltid 10% rabatt på alla Tias event. Uppge  koden som står vid eventet i portalen). Inte medlem än? Bli medlem här, använd koden Raringnov för en kostnadsfri månad (ord pris 149kr/mån, ingen bindningstid).

Anmälan: Smsa 070-424 89 79 för att se om det finns plats. Swisha sedan anmälningsavgift 500 kr till 123 532 20 03, uppge mail + MINI (och rabattkoden om du är medlem på portalen). Resterande summa swishas senast vid eventets start.

*** Early bird: 150kr rabatt (1 800 kr) om du anmäler dig senast 29 januari 2022. ***

OBS: Delar av detta miniretrat är på engelska.

 

MER OM OSS

Tejal Limaye är ayurvedisk doktor och panchakarmaspecialist från Indien, med mottagning på Odenplan och Södermalm i Stockholm. Hon har också regelbundet matlagningskurser via Medborgarskolan.

Tia Jumbe är ayurvedisk hälsorådgivare och yogalärare med mottagning i Sundbyberg. Hon driver också medlemsportalen Tillsammansmedtia.se, med inlägg om ayurvedisk livsstil och recept, yogavideos och inspelade meditationer.

Färdigheter

Upplagt på

15 november, 2021

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.