|

Ingenting stort har någonsin åstadkommits utan entusiasm

RELEVANTA UTBILDNINGAR

 

 

Shamansk energimedicinterapeut (2 år, klar 2021), Skandinaviska Energimedicinskolan, lärare Lina Lanestrand

Transformativt ledarskap, Skandinaviska Energimedicinskolan, lärare Lina Lanestrand

Fördjupning i pulsläsning, Skandinaviska Ayurvedaakademin, lärare Dr Vinay Vora

Reikihealing, Steg 1 och 2, lärare Åsa Elvegård

Ayurvedisk aromaterapi, grundkurs Skandinaviska Ayurvedaakademin, lärare Dr Vinay Vora

Subdosha pranayama, Skandinaviska Ayurvedaakademin, lärare Johan Ljungsberg och Dr Vinay Vora

Ayurvedisk hälsorådgivare, Skandinaviska Ayurvedaakademin, 130 timmar, huvudlärare Johan Ljungsberg och Dr Vinay Vora.

Kundaliniyoga- och meditationslärare, Yogahusets Kundaliniyogalärarutbildning med hälsoinriktning, KRI-certifierad, huvudlärare Sada Sat Singh, Sada Sat Kaur, Charlotte Åström, Clara Nestor.

Hatha-, yin- och restorativelärare, Atmajyotis yogalärarutbildning, RYS 200-certifierad, huvudlärare Sofia Emlström

Teacher training, Kia Naddermier

Ayurveda – läkekonst och matlagning i teori och praktik, Walter Meneses

The art of Vinyasa, teacher training, Marla Meenakshi Joy och Ron Reid

Introduktion i buddhistisk meditation, Stockholms buddhistcenter

Yogan har varit en del av mitt liv i snart 20 år, och har blivit ett sätt att leva för mig, lika viktig på mattan som utanför. I yogan ryms allt som jag känner mig hemma med och älskar. Andligheten, synen på oss människor, jorden och universum. För mig är det självklart att allting hänger ihop, är en del av samma kreativa ursprung och är beroende av vart annat.

På senare år har jag tagit in allt mer av ayurvedan i mitt liv, den kloka, holistiska och tusentals år gamla hälsovetenskapen som handlar om att skapa balans och hälsa i kropp, själ och sinne. De båda lärorna yoga och ayurveda, olika grenar på samma Vediska träd, är underbara följeslagare genom livet. Jag är djupt tacksam att jag har dem. Att jag dessutom har haft möjlighet att utbilda mig till yogalärare och ayurvedisk hälsorådgivare har förändrat mitt liv i grunden.

Jag har kompletterat dessa två läror med utbildningar i olika energiarbete: reikihealing (klar med steg 2) och energimedicinterapeut med shamanska tekniker (klar 2021). Reikihealing hjälper kroppen att släppa stress och oro, verkar smärtlindrande och ger energi, medan shamansk healing är en mycket djupgående terapiform som hjälper oss att släppa trauman och blockeringar.       

Det är en gåva att få ge allt detta vidare. Att få inspirera en medmänniska att andas lugnare, släppa stressen, landa i harmoni och börja hitta inåt, känna sitt hjärta, sin själ och sin längtan – det är verklig skönhet. Det är när jag kan inspirera en människa att leva mer autentiskt jag är som allra lyckligast. Det vackraste är känslan när själen är berörd.

Det är viktigt att vi människor tar hand om oss själva, är i balans och lever autentiskt. Våra tankar blir ord, och våra ord blir handlingar. Våra handlingar formar våra liv, vår omgivning och hela den värld vi lever i. När vi mår bra så gör vi bra.

Det som är bra för oss är också bra för vår omgivning. Så enkelt är det. Ren mat, ljusa tankar och en vardag så fri från skadliga ämnen som möjligt gynnar även Moder Jord. Vi behöver värna om henne så att hon ger oss mat som bygger vår hälsa, inte gör oss sjuka. Allt hänger ihop. Vi är alla en.

Jag hoppas att vi ses snart i något härligt sammanhang.

Ljus & kärlek

Nyhetsbrev

 

Ta del av kommande klasser, resor och projekt genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev.
Brevet utkommer 2-3 gånger per termin.

Tack! Du kommer nu att ta del av Tia Jumbes nyhetsbrev.