Ayurveda

Om Ayurveda

Ayurveda är sanskrit och betyder kunskap/vetenskap om livet. Ayurvedan har en holistisk syn på människan, och ser lika mycket till själslig och mental hälsa, som till fysisk. Syftet med denna livskunskap är att stärka vår inneboende harmoni och balans, och därmed vår hälsa. Vår hälsopotential anses vara oändlig.

Ayurvedan utgår från de fem elementen jord, vatten, eld, luft och eter. Allt i universum består av dessa fem element, även vi människor, via doshorna Vata, Pitta och Kapha. Vi är alla unika individer med en egen sammansättning av de tre doshorna. Varje dosha representerar en eller flera av elementen: Vata representerar luft och eter, Pitta eld och Kapha jord och vatten.

När vi har obalans i kropp och sinne påverkas vårt allmäntillstånd. Doshorna kan komma i obalans av flera anledningar. Stress, opassande mat, för lite motion eller återhämtning och vila påverkar balansen, liksom disharmoniska relationer, undermåliga livsstilsrutiner och alla årstidskiftningar. Om obalanserna får vara en längre tid kan de manifesteras i ohälsa.

Ayurvedan är en av världens äldsta medicinska system, en del av den vediska traditionen där även yoga och astrologi har sin grund. Ayurveda är ett godkänt medicinskt system i Indien, och praktiseras på sjukhus vid sidan av västerländsk skolmedicin. Ayurveda har också en egen universitetsutbildning i Indien.   

Vill du veta mer? Maila mig!

Konsultation

En ayurvedisk konsultation består framför allt av pulsdiagnostik. Du får sedan individuella och enkla men effektiva råd och rekommendationer om hur du kan komma i balans, harmoni och hälsa. Betoningen i behandlingen ligger på örter och kryddor som hjälper till att rena och balansera. Du får också kostråd, rekommendationer om yoga asanas och andningsövningar, och om hur du kan hitta den livsstil som är rätt för just dig. 

Om konsultationen

En ayurvedisk konsultation tar ca 90 minuter.

Pris: 950 kronor för första besöket. 750 kronor för återbesök (ca 75 min). 150 kronors tillägg för hembesök. Jag bor i Stockholm. Här hittar du mina lediga tider.
Maila mig för att boka en konsultation >>

 

Jag har gått Skandinaviska ayurvedaakademins utbildning till ayurvedisk hälsorådgivare (130 timmar). Läs mer om utbildningen och lärarna dr Vinay Vora och Johan Ljungsberg här.

Nyhetsbrev

 

Ta del av kommande klasser, resor och projekt genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev.
Brevet utkommer 2-3 gånger per termin.

Tack! Du kommer nu att ta del av Tia Jumbes nyhetsbrev.