Arconsat

Yoga med mig här

Jag och Maria Leijonhielm, som äger det vackra stenhuset huset rakt över torget, ordnar varje sommar (oftast i slutet av juli) en vecka med yoga och vandring i Arconsat med omnejd, där jag håller i yogan och Maria leder vandringarna. Vi yogar morgon och kväll och vandrar under dagarna. Det är en superfin vecka som skapar balans, lugn och inre stillhet.   

Dagarna inleds med energigivande kundaliniyoga, där dynamiska rörelser, andning och meditation samverkar för att skapa största möjliga välmående.

Efter frukosten kring den porlande fontänen på torget startar dagens vandring. Vi vandrar under 4-5 timmar i ett omväxlande och svindlande vackert landskap. De dagar vi inte har med oss matsäck äter vi lunch på något lokalt värdshus. Innan middagen sträcker vi ut våra trötta kroppar med hathayoga, och avslutar med mjuk yinyoga. Maten är fransk husmanskost som i vanlig fransk ordning oftast avslutas med både ostbricka och efterrätt.

Vill du vara med nästa år? Maila för mer information! 

Drömmar som överraskar

Det var sommaren 2016 som jag och min goda vän Baiba bestämde oss för att köpa det stora gamla huset i den franska bergsbyn Arconsat. Det var inget genomtänkt beslut. Snarare väldigt impulsivt.

Huset hade varit till salu de tre somrar som jag hade varit i byn för att hålla min vecka med yoga och vandring, men det hade aldrig känts aktuellt att köpa det. Maria Leijonhielm, som äger huset mitt över torget, hade gjort sitt bästa för att övertala mig, men det var omöjligt. Med tummen mitt i handen, inga renoveringspengar på banken, utan att prata franska och faktiskt inte ens med någon dröm om att äga ett hus (framför allt inte i Frankrike), kändes det helt enkelt inte aktuellt. Förrän Baiba och jag kollade på det tillsammans när hon var nere sommaren 2016. Plötsligt kändes det inte bara möjligt att genomföra. Det kändes som att det var meningen att vi skulle köpa det, hon och jag tillsammans. Så vi slog till.

Så nu äger jag och Baiba ett 400 kvadratmeter stort vackert hus i en pytteliten fransk by, där vissa delar av huset är så gamla att de dateras till 1200-talet. Huset är fyra våningar och har tidigare varit litet hotell och restaurang. Längst ner finns det som en gång var kök/café. Våningen ovanför har två stora rum, där jag och Baiba har varsitt för oss och våra familjer. Tredje våningen har fyra uthyrningsrum, där det får plats från en person till en familj. Längst upp är vinden, där vi ska göra yogastudio.

I maj i år (2017) drog vi igång de första renoveringarna. Ruttna golv och fallfärdiga trappor var vi tvungna att åtgärda först, liksom toaletter och tre av fyra uthyrningsrum. Resten, inklusive vinden/yogasalen gör vi klart våren 2018.

Att äga det här huset för med sig känslor som är helt nya för mig. Jag har hittills föredragit att för egen del resa runt, upptäcka nytt och aldrig återvända någonstans. Nu har jag ett hus som behöver oss och vår närvaro. Det fyller mig av värme och kärlek, för huset och för platsen, som är så magnifikt vacker. I sommar (2017) är jag i mitt franska hur tre veckor.  Det kommer att bli ljuvliga dagar.

Läs mer om huset och renoveringsarbetet i min blogg.

Hyr huset

Från och med sommaren 2018 går det att hyra vårt hus i Arconsat för retreat, kursverksamhet eller semester med familj och vänner!

Huset ligger i Arconsat, en liten by i Auvergne ungefär mitt i Frankrike, 40 mil söder om Paris, i bergskedjan Centralmassivet. Var du än tittar har du svindlande omgivningar med höga berg och frodiga, djupa dalar. Makalöst vackert.

Huset är gammalt och varsamt renoverat. Det finns plats för cirka 10 gäster. Yogasal med utrustning finns. Har du ett större sällskap? Hyr även Marias hus, med sex rum! Totalt rymmer de två husen upp till 16 gäster.     

Så tar du dig hit

1. Flyg Stockholm-Lyon med ett byte. Tåg Lyon-Roanne. Hämtning i Roanne

2. Flyg Stockholm-Paris. Tåg Paris-Vichy. Hämtning i Vichy.

Båda alternativen tar ungefär lika lång tid, cirka 7-8 timmar.

Intresserad? Maila för fler detaljer.

Nyhetsbrev

 

Ta del av kommande klasser, resor och projekt genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev.
Brevet utkommer 2-3 gånger per termin.

Tack! Du kommer nu att ta del av Tia Jumbes nyhetsbrev.